Wednesday, March 23, 2005

123456789 tadaa... and the Meiji's Era begins

way to go for my titas 2 final exam...
omar's lecturer was correct afterall...
there was an essay question on meiji's era and it held 12 marks woohoo...
and i was more than happy to answer it...
alhamdulillah...
thank u very much omar for your help...

after the exam, i went to see hamido...

aku : cik hamid... sy dtg ni nk sign attendance
hamido: kenapa baru nk sign sekarang? *sambil bermuka kerek n melebarkan dada... dia masih lg nmpk kecik dari pandangan aku*
aku : last week sy ade tests n presentation... xsempat n bz sgt²
hamido: *masih bermuka kerek n melebarkan dada*
aku : *muka kering - my special ability.. it was my mistake afterall so i didn't wanna pun him*
hamido: *still in his i-am-the-macho-and-ferocious-incredible-hulk-wannabe pose... boring~*

u think i'll just go away? tough luck~
2,3 minutes went by...

hamido: awk group mane?
aku : cs225 csb35a klas hari khamis kul 8.30am kt vR
hamido: tak tak... awk group ngan sape utk presentation?
aku : ngan zaman
hamido: zaman yg mane ye?
aku : dia sorg je nama zaman dlm kelas ni *penegasan di situ*
hamido: zaman yg mane ye? *lagi sekali? ade communication breakdown ke tadi?*
aku : dia sorg je nama zaman dlm kelas ni *nak suruh aku lukis muka zaman ke? eh boleh je*
hamido: ooo ni group yg xbuat presentation aritu ye
aku : a'ah... kami xdpt nk buat
hamido: ha masuk² sign nama

he opened his knapsack...
threw away all of his students' reports on the floor...
i can't distinguish his knapsack from a cockroach's lair...
or should i say a cockroach breeding farm...
and he seemed lost searching the attendance sheet in his knapsack...

hamido: blablabla *babbling*
aku : *still with my non-expressional face... amende la kau merepek sorg² tu*
hamido: ha ni kamu sign kt sini semua ye
aku : ye.. eh cik hamid nama sy silap eja la
hamido: ok mari kite betulkan
aku : blablabla ha ok dh btul
hamido: ha tgk la carry marks ni... saya berani cakap la 80% group ni akan fail... students saya jarang score lebih 40% time final
aku : ok *mmg lah jarang nk score gempak... tgk la lecturer dia sape*

but i wasn't that mad at him actually...
i felt like being neutral...
i didn't want to make any provocation with this guy...
and that's funny...
coz i always wanted to feed him with his own words...
blah... i guess it ain't worthy afterall...
i'll just keep on moving with my life...
and u can just go on with your life, which is next to no life i guess...
nah it can't be that bad right...

i wonder what do people like hamido think?
they're very unique to this world...
very² unique indeed...

whatever it is i'm fully prepared to reseat for this subject next semester...
it is not that i've given up...
hell no...
i'll do my best...
maybe there's a chance to be in the 20% minority group...
who knows right?
i'll go for that chance...
even though if it's running away from me...
or if hamido takes it away from me...
whatever whatever~

and if i ever flunk in this paper...
well congratulations...
i'm just a few steps away from trashing my clean sheet record...
but hey failures are just as important as successes...
and my my...
one of my dL certificate is lost...
hmm hmm i need somebody to hug...
or to marry haha...

a lesson gained from this lecturer - take your life seriously...
hey at last i found something positive from him...
another mysterious miracle happened again...
*wow*
or should i say...
damn~

assalamualaikum n take care...

p/s - toploader - dancing in the moonlight (OST from a walk to remember).. a happy yippie song... let's dance to the floor readers yeah~

-killing people with his charms-

Monday, March 21, 2005

This is plain crazy

wahhhhhhh...
aku sangat la penat n sgt laa letih...
baru je sampai umah dlm kul 8.40pm td...
lebih kurg la...
hari ni sgt mendukacitakan...
serba serbi mendukacitakan...

kite mulekan ngan kesah final hci...

tadi hci sangatlah mangkuk...
dah la aku masuk final tadi pakai ala² smart...
kemeja cam bese la mmg aku pakai kemeja pun g klas tp x tuck in...
tp aku pakai seluar slack kain lembut tu...
aku x suke seluar slack sbenanye...
kasut kulit pun aku x suke...
tp td aku pakai gak kasut kulit yg aku gune time practical dlu² sbb kasut nike aku masih lagi ditahan di balai polis brickfields...

apekebende yg lama sgt polis² ni nk siasat kasut aku tu...
dh sah mamat tu curi aduSs...
dah kena tangkap n ngaku pun...
kantoi lak tu terang² kt cctv surau kl sentral...
tolong la bagi balik kasut aku tu wahai encik polisi...
dah 3 bulan aku x jumpe nike aku tu...

pastu aku siap bawak tie td hahaha tp nasib xpakai...
ni lalok la ni last week aku tanye dia dressing camne...
dia jwb ari isnin kena skema...
nasib lah aku amek langkah selamat ngan mengusha keadaan dlu...

pastu masuk je theatrette tu aku duk usha...
mane lak lalok n papa ni...
xkan x amek finals kut...
pastu masa tgk² je soalan...
aku sangat² lah terkejut...

waaaa ni soalan ape ni semua pelik² je ni...
tips encik fauzi pun kurang berguna ni...
tp aku tgk bebudak keliling aku jwb penuh je...
mungkin kah cara pembelajaran aku yg kurang berguna sebenanye ah ah ah...

habis tetibe semua aku lupe...
satu ape pun aku x igt...
gile pe ni tetibe je...
pastu relax² jap...
kumpul tenaga jap...
kumpul idea...
kumpul punye kumpul...
tgk² aku dh kumpulkan masa 15 minit...
tp kertas x tulis pape lg hahaha...

tp tetibe je aku terigt blk schneider's golden rules...
alhamdulillah...
tp yg norman's 7 principles ni lak problem...
aku igt principle nombor 1 je...
ala ala ape dh jadi ni...
pastu aku memule dah cam pasrah la...
aku belek balik soalan depan...
laa boleh jawab rupenye haha...
aku je kelam kabut xtentu hala tadi apekejadah btul...
tp pastu tersangkut...
mmg xleh buat sbenanye wahhh tekanannye...
yg bestnye tetibe lak aku nyanyi nasyid time tgh sangap menunggu idea...
apekah ini???
ini adelah pelik haha...

pastu bila aku resah...
saat indah x tiba pun...
tipu lah kau abang anuar...
aku luruskan postur badan...
leher lak cam kipas starbucks kiri kanan pusing...
ni yang aku boring duduk tepi pompuan ni...
tulisan mesti kecik²...
habis hancur harapan aku haha...
tetibe lak zenor pandang aku...

apakah ini dinamakan harapan dtg berguling²?

zenor: psst psst nombor 1 ape jwpn?

harapan la sangat haha...

aku : krrt krrt ksst ksst *sound effect tulis atas kertas*... nah ni jwpn...
zenor: ok!

pastu aku pun terpikir...
ini cam leh establish cooperation je ni...
lalu aku pun try...

aku : zenor zenor...

zenor pandang...
aku tunjuk jari nombor 2...

zenor: nombor dua semua ke?
aku : x.. 2(b)...
zenor: krrrt kssst krrrt kssst... pssst wey ni jwpn...
aku : ok peace...

pastu aku perasan budak pompuan belakang aku duk usha kitorg...
gaya cam nak report...
wey wey lepak lah jangan lah report...
mmg dia x report pun...
buat cuak je haha...
pastu aku still lg nk cuba buat norman's principles tu...
damn x igt lagi la pulak...

tetibe pen merah aku jatuh...
terus aku igt norman's principles tu hahahah alhamdulillah lagi skali...
ini sudah rezeki namanye...
atau dlm istilah hci: retrieving memory through recalling ah ah ah...
eh tetibe lak jd terer...
td lemah x igt ahahaha...
yang lain² tu aku buat sambil pasrah je la...

pas abes paper tu aku tanye la zaman too-phast-jawa...

aku : wey man amacam?
zaman: soalan dia pelik la... peduli la
aku : hahaha lepak lah... jarrot n papa mane?
zaman: ade kt bilik seblah... sini x ckup...
aku : ooo...

gile bosan conversation aku kahkah...

pastu kuar theatrette tjumpe lak nasa...
dia muka hepi gile...
pastu berbual lebih kurang...
pastu aku pun blah...
naik laa bas uitm tu sampai kat seksyen 2...

aku arini sangat letih...
aku xtido² dari kul 6pm semalam...
so time aku kt seksyen 2 tu dh dkat² 24 jam aku x tido...
time final lak tu...
ape je la perangai aku ni...
so aku klau bleh nk naik bas mini yg direct gi umah aku...

pastu aku nmpk bas mini no 1...
adik aku ckp ni la bas mini yg g umah aku...
naik je la....
pastu dia turunkn aku kt pkns je..
ek eleh ni ape ni...

aku : seksyen 27 x pegi ke?
apek: x pegi la... lu tunggu seblah sana nanti naik satu bas warna biru tulis nombor 27 besar²...
aku : ok...

satu lagi conversation yg bosan...

pastu baru nk seberang jln...
bas intrakota jln lepas aku lak...
alahai xlarat dah aku nk kejar...

pastu masuk pkns...
jln² sket...
terbau lak mee kari...
wah lamenye xmkn...
dkat² 10 bulan rase nye x makan...
so aku gi kt satu gerai dpan fc chicken...
makan²...
sedap siot...
pergh layan gile...
tp mee dia sket lak...
ade kepotongan sket di situ...

pastu dh bayar ape smua aku pun kuar...
elok² je aku langkah kuar from pkns...
bas mini kaler biru tulis 27 besar² lalu depan aku...
lalu laju lak tu...
ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....
tensi lah camni...
tunggu punye tunggu...
nmpk bas intrakota...
intrakota pun intrakota la aku dh malas nk tunggu ni...
intrakota leceh sket sbb kena buat 2 trip klau nk balik umah...
aku tahan...
tp tah celah mane tetibe ade lak bas mini kaler biru tulis 27 besar² benti dpan aku...
hoi dari mane kau muncul ni tetibe je haha...
aku xperasan le tu sbb aku tgh giur ngan intrakota tu...

pastu naik punye naik...
bayar duduk pe smua...
aku tukar seat n trus tido...
ngantuk laa...
time tu lagi 30mins nk genap 24jam xtido...
bahaya lah idup camni...
pastu bangun² je aku perasan aku kt tempat yg unik...
ni mane lak ni?
cam beverly hills pun ade gk ni...
pastu kawal pernafasan...
at last driver tu tanye aku nk turun mane...
aku mamai² ckp nk turun kt dpan tu...
rupe²nye dpan tu mmg last stop bas mini tu...

ek elahh mane lak aku ni...
jalan² sket sampai kt satu skola..
sekolah menengah bukit kemuning...
walawey jauhnye...
bas tu x masuk umah aku ke alaaaaa kacau nye...
so dengan kredit yg mmg sentiasa pancit aku msg mama minta tolong call...
aku minta mama tolong amekkan...
tp mama minta tolong abah...
ok gk tu...
same je memane pun...
pastu tunggu punye tunggu...
dh sejam...
lamenye...
pastu abah pun call tanye mane pe smua ni...
aku jwb la skola menengah bukit kemuning...

pastu tambah lg setengah jam...
wah x larat lah aku nk tunggu ni...
pastu abah call...
baru nk angkat bateri hp pulak mati...
aaaaaaaaaaaaaaa camne nk communicate ni...
gi la kat mapley sane cari public phone...
mangkuk nye area...
sebiji public phone pun xde...
jam dah kul 7pm...
so aku pun pusing² la kat luar skola tu sket²...
x tentu hala...
tgk jam dh 7.30pm...
maka dengan nekad aku jalan kaki...
konon² nk balik umah la haha..
jauh siot...
aku siap masuk balik area beverly hills tu...
gile cun siot rumah² sini...
dah la besar...
design pun cun gile...
boleh kata setiap rumah ade air pancut...
bukan air pancut biasa² tu...
ni yg cam berukir² siap ngan lampu cantik²...
rumah sendri pun dah cam resort...
baik bercuti kat umah je haha...

pastu aku jalan la dgn xtau arah tuju nye...
yang mangkuknye apesal la aku xtanye kt org² yg melepak kt mapley td mane jln kuar...
ni klau u-turn ni mmg pengsan lah aku....
dah jauh gile ni...
aku jalan punye jalan...
rerupenye aku nk termasuk balik taman tadi kahkahkah...
apekejadah btul la ni smua...
jalan dia pusing² cam bagi harapan...
harapan palsu je semua haha..

pastu tgk jam dh kul 8.20pm...
aku pun main jalan je la...
tgk dpan ade sorg mamat ni bawak 3 ekor anjing besar²...
cuak siot..
dah la pagi td aku baca paper ade budak kena gigit ngan anjing jiran dia...
teruk gile sian lah dia kena 108 stitches...
aku pun cepat² gi seberang jalan...
phew lega²...
jalan² lagi...
mmg xtentu hala...
pastu dengar ade org hon...
aha abah came to the rescue...
caya lah abah...

so dlm kete pun cite² la...

abah : abg ckp bukit kemuning... sini kota kemuning la bang...
aku : ntah lah bah... abg tgk nama skola tu tulis bukit kemuning ikut je la...
abah : abah td siap g bukit kemuning lagi tanye² org sane mane skola menengah bukit kemuning... sorg pun xtau hahaha... ape la kota kemuning ni letak name skola bukit kemuning...
aku : haha *xlarat nk gelak dh..aku nak tido*

semayang asar n maghrib aku burn dlm satu package...
byk gile dosa...
dahlah discuss time final...
ahhh patut la malang aku arini...

aku lapar...
aku nk mkn nasi beriyani...
papepun aku nk tau pe cite wey lalok n papa hci tadi?
pengalaman yang menarik kan haha...

k lah assalamualaikum...

p/s - flop poppy - rest of my life... sila²

-killing people with my charms-